Ojoj...

...denna vecka är lite av en väldigt mycket att göra vecka ;) men jag tycker att det är ganska skönt att ha fullt upp, jag är lite den typen av person... Det enda som jag har kvar just nu i princip utöver kemiplugg tills imorrn är MVG uppsattsen i SO, tänkte jobba järnet med den ikväll!

Lördagskvällen:
I Lördags firade vi alltså jessica, bästa kvällen på länge!
Vi började med att äta tacos, innan vi hade lite tävling, sedan dansade vi i jessicas källare ett bra tag innan sara gav oss alla några tatueringar och vi avslutade med lite tjejsnack... Kul!

Jag var Paris Hilton för kvällen... lite lik iaf? ;)


Hehe, jag och Emma skulle blondera håret med blonderingsspray... men det blev snorgrönt, det är därför det lyser lite grönt ;).

Nedan ser ni några av världens bästa tjejer!<3


Söndag:
Började med Sökträning med Rasmus the dog, vi har fortfarande en lite konflikt precis när jag ska skicka ut honom vid stigen, men annars så gick det bra :)!

Sedan fick jag för mig att hacka loss mitt agilityslalom i trädgården från isen= en väldigt dålig idé = det gick sönder :( men pappa ska hjälpa mig att fixa det igen :).

Pluggade lite på kvällen + lydnadsträning med Stina, filmade lite slalom med henne oxå, om jag orkar ska jag lägga ut några filmer här i veckan från det. Bye the way så ute på klubben i Lördags kunde jag blindbyta framför en tunnel och skicka henne till slalom direkt efter, najsbajs (om ni ens fattar vad jag menar, alltså att hon gick in i slalom rätt utan att jag ens titta på henne, jag hade ryggen till...)

Måndag:
Skola, lydnadsträning, Kemi plugg, uppsatts skrivande!

Idag:
Bildredovisning i skolan, men de kändes bra :)! Fick dessutom VG på en bild som jag först fick G- på. Har verkligen jobbat som en galning med den. Men jag är nöjd med resultatet! :D


Dåligt mobil kort men såhär blev den, målad med smal tusch penna.

Har även tränad lydnad med Stina, och nu ska vi ha lydnadspaus fram t.o.m. fredag... Så att hon förhoppningsvis blir lite extra peppad.

Var duktig och hann med att dammsuuga på nedervåningen under lunchen, ska ta och moppa golvet lite senare... Snart blir det doggis prommis! ;)

Hare gött!
/Josefine

Lördags kväll! :D

Var alltså och firade jessica igår, vi hade kändistema och jag var paris hilton ;D. Jag ska försöka få tag på lite bilder från kvällen senare...



Sara var hon i Miami ink. och vi alla fick några tatueringar, jag fick stjärnor på halsen och en fjäril på vristen :):

  


Ska dra på sökträning snart,
ciao!

Vikthets

Har skrivit en artikel i min skolas skoltidning om vikthets, den ligger nu ute på hemsidan http://webnews.textalk.com/grytlappen/ , för tillfället kan du hitta den som tredje artikel ned: Ser mina lår feta ut?

Läs gärna!

Och jag vet att vår skolas tidnings hemsida verkligen ser hemsk ut, riktigt hemsk...

Puss!
/Josefine


__________
Obs, texten är lite omredigerad en del är bortklippt osv. (tack agnes!, utan din hjälp skulle jag inte ens våga lägga ut det...)

Så rubriker osv. har inte jag kommit på och ett exempel på mening som jag inte skrivit: Men jag är ändå ack så svag för popcornen och kakorna. Jag skrev: Men jag är ändå ack så svag för det. Ur mitt syfte förstörde de sista två orden syftet med mitt ack, men whatever jag är duktig på att se små skitsaker ;S. Hehe :)

EARTH HOUR

Kommer antagligen inte hinna blogga imorgon, först städdag ute på klubben ska ta med mig stina och hinna med lydnad + agility pass oxå, direkt efter jag har kommit hem drar jag till emma sedan ska vi göra oss iordning tsm innan vi drar vidare för att fira jessica :).

Men vi kommer såklart vara med och släcka alla lampor imorgon lördag mellan 20.30-21.30, snälla du gör det du med!
Min familj kommer oxå göra det här hemma, min mormor & morfar m.fl. jag har lyckats dra med ett gäng, gör de du med, det är viktigt för vår och nästa generations framtid!




Jag och Alexandra tränade ett pass här nu på kvällen, tandvisning + platsliggning lite snabbt, men kul! Vi har bestämt att vi ska börja träna tillsammans oftare :)!

Ha det bra!
/Josefine

Fredag eftermiddag

Hej älskade vänner!

Haft en bra dag i skolan idag och när jag kom hem tränade jag med Stina, just nu känns det så bra, härligt när hon är så duktig :D! Sedan körde vi lite peppningsträning med slalom, tänkte att jag kanske kan filma lite av vår peppningsträning och lägga ut i bloggen, tränar mycket med belöningstajming, det är en sådan slags träning som både utvecklar Stina som hund väldigt mycket och mig som förare, och dessutom så är det så sjukt roligt ;D!

Ska snart gå ut och gå en långis, känns som att det är regn i luften, men hellre de än snö, vore härligt om våren kan komma nu!

Antar att ni hundmänniskor redan sett denna:

http://www.youtube.com/watch?v=-0jNC_w1tSw  - men i vilket fall så får deras uppträdande verkligen mig att rysa, jag har helt klart sätt mycket häftigare trix på freestyleplan men föraren i detta ekipage har verkligen hittat en låt som passar perfekt, vilket är A och O inom freestyle, men för er som inte sett freestyle någon gång men hört mig babbla om det, titta, så har ni sett freestyle sedan :)! Hehe.

Ha det bra!
puss o kram
/Josefine

Skutt<3





Jag har verkligen världens bästa lilla kanin :)<3<3


__________________________
Har tränat med Stina idag igen (nähä??) och idag kändes det ruskigt bra. Jag tror nog att jag hade lite prestationsångest igår, vilket egentligen bara är dumt. Precis just nu känner jag mig jätte taggad inför tävlingen, härligt!

/Josefine


Oj

Läste nyss igenom mitt förra inlägg, inte lite panik jag hade då inte.

Tänkte bara hälsa att jag är klar med kvällens plugg och är väldigt trött, jag ska ta ut hundarna på en promenad innan jag tänker gå och lägga mig, trots att klockan än så länge inte är mer än kvart i nio, men just nu känner jag inte för något annat än sömn!

By the way skrev jag engelska uppsattsen - nationella idag, första nationella provet hitills som jag känner mig nöjd med, hoppas att det syns på resultatet! :)

Godnatt!

Gaaaaaaaaaaaaahhhhhhh...

... jag har filmat mig själv idag och alla lydnadsklass 1 moment. Och jag är inte nöjd. Perfektonist? Kanske. Men jag är så sjukt nervös just nu och då blir man det (perfektonist alltså). Men grejen med Stina är att inga moment någonsin blir snygga hemma, eftersom stina tycker att det inte finns någon spänning i att utföra lydnadsmoment i en helt vanlig tråkig miljö. Stina är (vilket jag inte tänker klaga på) mer den typen som vill ha publik och en ny miljö, det går hon igång på och då blir det så sjukt snyggt. Dessvärre är jag ganska så duktig på att sabba saker när det finns andra människor runt omkring... hehe.. stackars min lilla vovve.

Men jag har bestämt mig för att jag tänker påverka det jag kan påverka på tävling = t.ex. inga dubbelkommandon p.g.a konstiga kroppsvridningar, säga kommando då att det hörs, säga ''sitt'' (OBS! Endast när jag ska säga det, jag vill inte säga sitt när jag ska säga ligg eller något liknande!) och inte ''iiiiitt''. Okej, nu ska jag inte grubbla mer, jag och Stina ska ge vad vi kan i tävlingsförhållandet det är trotts allt lydnadstävlings debut för oss båda. Men ändå gaaah, hur kan jag vara så här nervös mer än en vecka innan :S?

Utöver det har Emma varit rasmus markeringsgubbe idag! Tack för hjälpen. Kom på efter att det var dumt att träna det direkt efter en lång prommis, eftersom han var trött. Vilket resulterade i att det inte gick så bra som man skulle kunna hoppats på men vi avslutade i alla fall med en riktig snygg en. Sedan gjorde emma ett uppletande åt Stina, tack för det med! Stina jobbade som sjutton, och jag är faktiskt väldigt nöjd. Trots att Emma (som inte håller på med hundar men är en ängel och hjälper mig ändå) tyckte att det var kallt om fingrarna att stå och vänta :P

Emma och jag åt faktiskt smotthie (jag råkade ha i typ 1 dl socker, äckligt!) och emma som är laktos intolernat tog en frukt dryck. Sedan tittade vi på min favvo rulle, john tucker must die. Emma tyckte inte om den dock.

Nu ska jag äta våfflor, för ni har väl inte glömt vilken dag det är!?

Ha det bra!
/Josefine

Shopping!

Efter skolan idag bar det av mot stan tillsammans med Emma.
Jag skulle köpa present till Lisa H och Jessica och en mössa till mig själv eftersom jag var dum nog att glömma min mössa på bussen förra veckan. Utan att jag blev speciellt förvånad och trots att jag hade dåligt samvete efter så hade jag även med mig ett par vagabond skor hem, men till mitt försvar var de faktiskt på rea.




Skorna och mössan, och jag ser nu att min ''möss bild'' mest blev på mig, men ni ser åtminstone att mössan går i blåa toner. Och mössan som skulle kostat 300kr kostade var 150kr *stolt*. Synd att det dessutom ser ut som att jag inte har någonting på mig... jag måste vara världens sämsta fotograf men ändå än jävligt grym egobilds fotograf ;D.

Förövrigt var jag och emma in på myrorna för att leta efter utstyrslar till på lördag, hittade inget utöver 2 marian keyes böcker (vattenmelonen och En oväntad semester). Vilket är bra i och för sig!
Emma köpte även spraymedel till håret för oss båda. Hon är så snäll! Hon köpte dessutom hubba bubba tuggummi åt mig och sedan bjöd hon även å ett toa besök i en reklam pelare. De ni jag har gått på toa i en reklam pelare!! Skabbigt vare, men jag var faktiskt väldigt, väldigt kissnödigt...
Emma du är i vilket fall bäst!! <3<3

Har tränat vidare på Rasmus markeringar på kvällen. problemet är påviset och avlämnandet av rullen... måste jobba på det! Tror jag måste få tag på en roligare figurant ur Rasmus synpunkt... Det är så sjukt viktigt för hans del.

Nu har jag missat på tok för lång tid av världens bästa TV serie, DHW. Så jag drar till tv:n nu.

Vi hörs!
/josefine

En måndag

Ganska skön dag idag må jag säga, emma var inte i skolan i fredags, så ja vad ska man säga vi var helt enkelt extra taggade idag. Vi började med att redovisa vårt arbete på engelska lektionen om The northwest passage. Kändes bra för min del, emma klagade efteråt över att hon ansåg att hon snubbla på orden, jag tyckte att hon var duktig :)!

Till lunch fick vi utöver kyckling klubbor och ris, mjukt fullkornsbröd, salmi och yougurt. Jag säger bara en sak. Coolt! Speciellt med tanke på att brödet var sådär gott och färskt, mums!
Sedan bar det av, jag och emma kidnappade ingen aning ifrån agnes!


Först klädde vi av honom, den nakna ingen aning tvingades sedan med in i cafeterian.
Där band vi för hans ögon, ben och armar!

hehe han fick riktiga guldband. Sedan bar jag och emma runt på honom, bra länge. Och ja vi har såpass dålig humor att vi skrattade och skrattade åt denna lilla filur, hihi. Ingen aning är skön.

- Vem försöker rymma?
- Vet inte. Vem?
- Ingen aning.


Hoppas att ni fattar!

Pratade med lisa h i telefon över en timme på eftermiddagen. Hundträningssnack! Kul var det och det är roligt att diskutera olika tränings metoder, verkligen :D!

Nu ska jag be min lillebror snällt om hjälp som ''figge'' inne i köket så att jag och Rasmus kan köra lite markeringsträning.

Ajdå, nu ropar pappa att han ska gå och lägga sig. Får väl lov att fråga mamsen istället.

Sedan ska jag och Stina träna lite lydnad, har tänkt mig korta repetioner ända fram till tävlingsdagen fr.o.m. nu.

Vi hörs!
puss o kram
/josefine

Vallning i Norberg

Har alltså varit uppe i Norberg och vallat hela dagen i ett fårhus, var så trött när jag kom hem att jag bestämde mig för att skippa agility ridhusträningen, Stina är också helt utslagen för den delen. Väldigt sällan som hon är det, ärligt sagt så är det skönt ;D!

Vi tränade alltså för Peter idag och jag känner att jag lärt mig massa smått och gott, äntligen så ser jag med mina egna ögon vart jag vill ha min hund, när hon arbetar rätt osv. känns så bra att äntligen fatta, vallning är verkligen en sport som man inte bara kan göra, man måste även förstå och nu börjar det äntligen släppa.

Vi tränade ''4 pass'' under dagen och första passet var mest ett peppningspass, sedan så körde vi mycket jag sköter min halva och du din och även fösning ''ifrån mig'' alltså att hon ska flytta fåren bort från oss utan att jag står där mitt bland dem eller egentligen hjälper henne överhuvudtaget utöver lägganden och beröm.

Gulay tog lite bilder med min kamera när vi körde, min lilla tioåriga fotograf ;) hihi. Sedan så tog jag kort på lammungarna, de som syns på bilderna är 1 vecka gamla och söta som socker, det fanns även några som bara var någon och några dagar gamla, gulli gulligt!















Askra... hon är helt klart en av världens sötaste bordercollies!
Blir dessutom så glad över att Stinas osäkerhet mot andra hundar närstan är som bortblåst, hon reste tillsammans med Askra i bagageluckan både till och från träningen och inte minsta ord till varandra sa de.







Är jätte nöjd med Stinas prestation under dagen! Ååå jag bara älskar att hon får mig så nöjd! Älskade prinsses stina<3

Familjen har varit snäll och passat mitt älskade spanielbus under dagen.

Över till Spanska plugg, sedan ska jag till ica och köpa godis, jag är så godis sugen! Sen så blir kvällsmys och en varm dusch.

Ha det bra!
puss o kram
/josefine & stina

Läsartävlingen

Jag har utsett en vinnare i min marabou tävling....

... och det är Emma som föreslog låten stronger than jesus - the camp som passar perfekt till mitt bildspel och hennes spelregler var lika era hon hade inte sett bildspelet när hon föreslog låten.  Grattis!

Kommer lägga ut bildspelet här efter min redovisning i skolan.

Emma, vad vill du ha för Marabou sort!?

puss o kram
/josefine

Lördagen

Hej svejs!
På grund av fullt schema igår hade jag inte tid över för bloggning...

Men dagen började med sökträning tillsammans med Rasmus, vi hade otur och hade helt vindstilla när vi körde. Med tanke på den nivån Rasmus än så länge ligger på så är det väldigt svårt för honom utan vind, men vi kämpade eller snarare han kämpade och tro det eller ej men han sökte, sökte och sökte trots att det tog lång tid och det blev många skick totalt 13 st på 4 figgar så jobbade han. Jag var så sjukt nöjd efter igår, för han visade verkligen då att han inte alls hade en tanke på att ge upp. Dessutom hade han fortfarande energi kvar efter 13 skick, det tänker jag inte klaga på. Tummen upp för söket.

Efter det var jag hemma i inte mer än 40 min, då tog jag ut Stina drygt 20 min i trädgården och tränade först eftersom att hon varit hemma när jag varit borta med Rasmus, pappa hade varit snäll nog att gå ut med henne 1 ½ timme på förmiddagen iaf. Efter det gjorde jag mig iordning, bytte kläder + sminka mig inför att åka och fira farmor som fyllde 80 år, där fick vi god mat och fika. Grattis farmor!

5 minuter efter att jag kommit hem dök Emma upp sedan så var jag med henne under kvällen, bl.a. så fixade vi klart vårt bildspel. Puss på dig emma älskling! ;)

Nu så laddar jag inför ännu en fullproppad helgdag, hade glömt att ställa klockan igår men vaknade av mig själv 06.12, vilken tur! Om 40 min ska pappa skjytsa mig hem till gulay + marie, ska sedan åka med dem upp till ett fårhus i norberg och valla med Stina. Valltränaren peter kommer också finnas med där, det blir en heldag. Tror det slutar i norberg runt 17 eller om det håller på tills det blir mörkt.  Kul iaf :)!

Efter det så blir det hem om jag hinner (vilket jag behöver) så ska jag plugga en stund innan jag åker vidare på agility ridhusträning.

Blir nog så att jag bloggar om dagen imorgon, känns som att tiden kommer vara knapp idag...!

Ha en bra dag!
puss o kram
/Josefine


Glasögonormen





Har varit och hämtat ut min glasögon idag... häftigt att se så klart ;) fast jag behöver bara ha på mig dom när jag ska fokusera på någonting långt borta iaf vad jag inbillar mig, jag måste nog fråga en optiker om det är farligt att göra så... :P

det värsta är att jag ser hur skitigt golvet i min hall är och hur skabbig min badrumsspegel är osv. jag kanske måste städa oftare... när man har hundar räcker inte en gång i veckan... vilket jag tycker är mycket! hehe ;)

Ska snart till Emma, bästa vänn<3<3

emma o jag ;D känner att jag är generös med mindre smickrande bilder på mig själv i det här inlägget :P kom på här om dagen att det längsta jag och emma har varit ifrån varandra på typ 11 år är de tre veckorna som jag var i Thailand förra året, snacka om att vi egentligen borde gå varandra på nerverna, men vi lyckas rättså bra med en massa glada miner :)

hejdå!
/josefine

Usch...

... jag har inte fått veta det tidigare men igår så hade lovisa tvingats avliva sin hund, ruben. Gud jag klarar knappt av sådant, jag kan inte fatta den dagen och den sorgen...


Vila i frid, underbara ruben!<3

The day...

... idag har jag namnsdag. Stort va!? Har firats med choklad, smoothie och glassbåt, gott :D:D

Och dessutom så fyller världens bästa Lisa Häggkvist 17 år, grattis, grattis, älskar dej<3!

Dagen har varit cool, samanfattar den lite kort:
- Jag drömmde att jag var med i ett vänneravsnitt, sånna drömmar borde man drömma oftare, eftersom att det var en rolig dröm. Jag satt och fnissa åt den för mig själv på dagens första lektion, no.
- SO, lektionen var alldeles för flummig, jag skrev totalt 4 rader, resten av lektionen skratta jag igenom tsm med agnes & emma.
- Mysko kille i matsalen, men de gör inget eftersom det var tacos!! :)
- Innebandy på idrotten, jag gjorde 2 mål (lite stolt faktiskt ;)...) och lyckades dessutom få agnes att tappa andan (då bokstavligt talat)
- När jag kom hem dissade jag datorn och kom på att Fresch prince in bel air med choklad och smoothie är mkt godare, synd dock att det var ett sorgligt avsnitt, synd.
- Innan jag gick ut med hundarna lyckas jag smälla upp min badrums dörr rätt upp i ansiktet på mig själv, bajsigt nog har jag fortfarande huvudvärk efter det...

Snart fysträning med lisa ;D

puss o kram
/josefine

Läsartävling!

Jag är i behov av hjälp, och hoppas verkligen på att just du kan tänka dig att hjälpa mig. För att få er att bry er åtminstone lite (eller snarare ett försök till att få er att bry er) så har jag detta som en tävling där priset är en valfri marabou chokladkaka!

Jag håller nämligen på att göra ett bildspel om mitt liv som ett skolarbete, jag har under eftermiddagen blivit i princip helt klar med bildspelet men det saknas en ack så viktigt del, musiken till. Så nu vill jag ha förslag på låtar som skulle passa just mitt bildspel. Skicka dina förslag till [email protected] eller som en kommentar. Om du lyckas nämna en låt som jag anser passar så vinner du! :D

Och jag vet att jag har en del läsare, så ni får fane me engagera er nu ;D!

puss o kram
/josefine

Effektiv tisdag

Jag måste säga att jag är snudd på imponerad över mig själv och allt som jag hann med igår ;).

Började med att slappa på morgonen sedan gick jag mil spåret med hundarna, det är första gången som jag gick spåret på en evighet eftersom det har vart längdskidsspår och då får man inte gå där, men nu har de börjat tina bort...! Det tog några timmar att gå det, jag var väl hemma runt kvart i ett, och då lagade jag pasta carbonara till mig själv som lunch.


Stina på bortersta delen av milspåret, eftersom att vi fortfarande är i närheten av storstan (all skog som jag går i är ju de trots allt, jag har ju ingen bil att köra iväg med och gå promenader längre bort...) så är det elledningar som går tvärs igenom skogen :P.

När jag kom hem från promenaden ägnade jag ett tag åt min gulleplutt kanin som också ville komma ut i det underbara vädret! :)

Här ser han dock ut att sakna ögon... :P

Sedan tog jag en massa bilder till mitt bildprojekt, de sista bilderna ska jag ta idag och på söndag, och jag har tänkt att sitta och klistra ihop allt nu i eftermiddag oxå... :P så att jag bara behöver lägga till de sista bilderna sedan.
Efter det så tänkte jag skriva en del på min SO uppsatts men det slutade med att jag skrev klart hela VG delen ;D, sen så gick jag en halvtimme med doggarna igen eftersom att det var så mysig kvällssol ute...


Efter det städade jag hela nedervåningen, moppade golv + damsög, ska städa upp på mitt rum senare idag, det ser mest ut som en svinstia för tillfället.
Sedan åt jag och pappa pizza, eftersom att resten av familjen är på kryssning. Efter det så skrev jag min artikel till skrivstudion... sedan tittade jag på DHW med popcorn, för att avsluta med att läsa svenska någon timme.

Jag tycker iallafall att det var mycket :D!

Ska hinna med en massa idag med, ska börja med att åka ut till Skultuna BK och träna, min buss går om drygt en timme...

Ciao!

/Josefine

<3


älskar dig, världens bästa springerpojke, rasmus<3

Helg mitt i veckan

Just nu är jag lite lagom bortskämd, ledig både idag och imorgon, skönt!

Idag ska jag plugga som sjutton har jag tänkt, svenska, so, spanska + bild... medans jag imorgon ska vara ute på skultuna BK hela dagen och hårdträna på hopp över hinder med Stina. Eftersom att jag inte har något sådant hopphinder hemma har jag bara tränat de momentet kanske 2-3 gånger, hehe. Men det har å andra sidan fungerat då, så vi får väl hoppas på att det gör det även imorgon och inför tävlingen sedan.

Kände att det blev lite väl kortfattat kring tävlingen i fagersta i söndags, men jag måste säga att jag faktiskt är nöjd och att det verkligen är häftigt när rasmus tycker att agility är roligare än vad det brukar vara i vanliga fall, han bara lyste hela dagen :). Just för tillfället är det hård konkurrans i klass 1, känns som att hela sverige eliten har skaffat nya vovvar och bara är helt otroligt överlägsna i klass 1, men det är faktiskt häftigt. Att titta på deras lopp är om inte annat inspererande!

Nu ska jag och dogsen snart ut i skogen några timmar, innan jag begraver mig i uppsatts skrivande ''/...

Ha det bra!
/Josefine

Tävlingstajm

Jag fullkomligt hatar att skitfel finns, åå, säger jag bara.

Däremot fullkomligt älskar jag min tokiga springerpojke som gav järnet idag, rasmus är bäst!
Jag är faktiskt nöjd med dagen och väldigt glad dessutom :)!

Hoppas att er dag också varit bra!

/josefine & rasmus

McChicken?!

Idag på eftermiddagen pratade jag med lisa h i telefon och lisa a pratade i bakgrunden, det här var en sådan situtaion som det tog ett tag för mig att smälta.

Lisa A: McChicken, McChicken, pillutta dig, pillutta mig. Ofta det heter McChicken?
Lisa H: Men nej, madiken.

Efter detta var det ingen av dem som skratta det tog några sekunder innan de insåg hur blåsta de är, haha, gud vad roligt när jag tänker på det, jag riktigt minns deras röster. Detta är dagens skämt!

godnatt
/josefine

Melodifestivalen

Det var nog inte riktigt den låt som jag hejjade på som vann, men va fan.

Malena Ernman är ju trotts allt västeråsare, och hennes ex. har vart vår tomte på julafton i flera år. Det ni ;), hennes ex. är min tomte!! ;D
Ja, allt detta kan ju inte bli något annat än succé!!!



För övrigt hade jag hoppats på att få spendera kvällen med lisor, madde och veronica och fira lisa h. Men ibland skiter sig saker och ting. Men istället har jag käkat pizza och träffat frida, de var/är ganska najs de med ... ;)

puss o kram
/josefine


Sökträning

Hej!

Har tränat sök nu på förmiddagen. Dagens läxa är nog främst att jag måste inse att Rasmus börjar komma framåt, och att även jag måste börja gå framåt, vi måste helt enkelt försvåra träningen... Det lät stort när Meri tycker att vi dessutom ska börja med tomskick snart, oj. Men,men jag vill ju komma framåt i vår sökträning, vilket betyder att vi även ska framåt.

Jag hade med mig kameran och sökgänget tog en massa kort, här kommer ett litet gäng. :)




And of he goes, i hörnet ser ni en av världens skönaste ungar Meris dotter Alva.
Här nedan har ni henne igen ;).



Rasmus med en figurant.







/Josefine & Rasmus

Mysig kväll

Jag är lite av en ''ensamvarg'', jag trivs såklart allra bäst med sällskap. Men ibland är det skönt att ha en mysstund helt själv, det var länge,länge sedan som jag var helt ensam en helg kväll, men jag bestämde mig för att vara det nu ikväll, det är skönt att ta det lugnt och tänka lite grann.

Så det blev en stor godispåse & smoothie med en jordgubbe + den enda filmen som jag skrattar igenom hur många gånger jag än sett den John Tucker must die. Härligt!



/josefine

Friday the 13th...

Okej, vet inte om rubriken är riktigt engelska, men vi kan låtsas.

Idag har jag haft två stycken nationella prov, engelska läsförståelse + hörförståelse. Hörförståelsen kändes inte alls nå bra :(, men läsförståelsen kändes helt okej. Men tanke på att jag sällan sätter på svensktext osv. när jag tittar på engelsk/amerikansk film och väldigt sällan reagerar på några ord som jag inte förstår kändes det verkligen skitigt att hörförståelsen sket sig, och då syftar jag främst på första delen, med nyheterna...

Vet inte om dagen innebärt någon speciell otur ännu...? Eller jo, en händelse som vi dock bara skrattade åt, var när när en liten bit av matsalens tak trillade ner när vi satt och åt lunch mitt mellan emma och agnes. Vi skrattade väldigt mkt åt det ;D!

Var duktig nu på eftermiddagen och tog med mig kameran ut på eftermiddagspromenaden och tog bilder till mitt bildprojekt... Man ska göra ett bildspel/stillbildsfilm eller vanlig film om sitt liv. Jag har inte bestämt mig för om det ska bli en stillbildsfilm eller ett bildspel för min del, vi får se, men bilder behövs iaf...massor!

Här är några bilder...








Haha, snacka om att Stina ser ut som ett frågetecken hät ovan... ;)

Och här nedan ser ni Stinas väl utnyttjade racerface :)!


Ha en bäst fredagskväll bloggläsare!

puss o kram
/josefine

Fysträning

Dagens fysträning var svettig, men rolig.

Som vanligt börjar tränaren köra hårdare efter att lisa har gått, vet inte om det egentligen är så negativt för lisa att gå tidigare hehe... Men idag vek jag mig inte *stolt*.

Nu ska jag ta en dusch och sedan sova djupt inför morgondagens 2 nationella engelska prov. Med tanke på nationella prov gjorde jag svenska muntliga delen idag, hoppas, hoppas, hoppas verkligen på ett MVG, läraren sa att det minst var ett starkt VG...

puss, kram o gonatt
/josefine

P.s tycker att min läsarstatistik är väldigt spännande, om du törs får du gärna kommentera, säga hej eller så. Annars så får det förbli en hemligt vilka ni är... ;) D.s

Marian Keyes

Ska gå och läsa i hennes självbiografi i någon timme, måste lära mig en massa om henne till svenskan!

Hann med en sväng till biblioteket idag och lånade ytterligare en bok ifrån henne Änglar, den som missat denna underbara författare. Läs hennes böcker!! :D

Eftersom att eftermiddagens smoothie var väldigt god och dessutom nyttig ska jag göra mig en till nu och ha som sällskap till pluggandet :).

Vi hörs!
puss o kram
/josefine

+har kommit en bit på SOn nu Afghanistan och Canada, äntligen är jag igång, hoppas att jag klarar av att öka takten nu och bli klar med detta enorma arbete som ska vara klart om 3 veckor...!!

Mysig eftermiddag

Vissa eftermiddagar är mysigare än andra, det beror ju helt enkelt på hur mycket man myser till dem.

Åkte hem som vanligt på eftermiddags håltimmen för att gå med hundarna en sväng, när jag kom tillbaka hämtade jag posten och HM's spring/summer insperation katalog hade kommit :)! Kikade igenom den en liten stund och det fanns bl.a ett par söta trosor som jag tror att jag ska beställa. Snacka om att det är pastelfärger som gäller i vår, inte för att jag själv känner för att följa den trenden, eller jo iof har jag tänkt hitta mig en riktigt gul kortklänning till önstagalan!

Bestämde mig sedan för att göra blåbär/banan/jordgubbs smoothie, gott!

Den godaste smoothien jag druckit på länge, t.o.m. :D! 

Jag tror att jag har blivit lite huslig av mig, igår ställde jag mig och bakade bröd till mellanmål, hehe, men det var väldigt gott. Ärligt sagt älskar jag att laga mat, åtminstone ordentlig mat som mina helt egna pasta carbonara & korvstroganoff recept t.ex. jag gillar mat som är smakrik och lite lagom komplicerad att laga. Makaroner & fiskpinnar och sådant är däremot väldigt tråkigt att laga :P. Om jag hade mer tid skulle jag laga mat oftare, men jag tror att jag tänker laga mat ikväll, har lust för det.

Som om det inte vore nog så fick jag för ungerfär 10 minuter sen ett sms ifrån Emma där det stod att skrivstudion är inställd! :D Så jag har redan slutat nu istället för om typ 2 timmar ;), så snart ska jag ta ut vovvarna på en långis.

Puss o Kram
/Josefine

Jaja...

Konstigt det känns men jag har varken pluggat igår eller idag ;), vore väl trevligt om det vore så att jag inte hade något skolarbete men så är dessvärre inte fallet :P, men imorgon sätter jag väl igång igen, skönt ändå att jag kommer kunna gå på fysträningen på torsdag (som oxå är den sista) eftersom att det inte är sjukt mycket plugg ivägen :).

Gud, jag har aldrig tidigare stört mig på lärare men en lärare som vi har just nu som jag inte haft tidigare men hon jobbar på skolan sen ett tag tillbaka klarar jag helt enkelt inte av... usch... men jag har trotts det haft det ganska fint igår och idag. Bl.a. har jag fått veta att jag fick MVG både på läsförståelsen och uppsattsen på svenska nationella :D!! En 9:a (utav 10) på läsförståelsen och en 10:a på uppsattsen, jag var också den enda i min klass som fick en 10:a på uppsattsen ;D, så det känns bra :)!

Stina är lite dryg med lydnadsträningen just nu inget fungerar, dags att ta nya tag inför imorrn helt enkelt, vi måste ju visa vad vi går för på tävlingen :D!

Nu har jag missat de 5 första minuterna på världens bästa serie DHW, bäst att springa till TVn!

puss o kram
/josefine

Helgens kurs

Hej!
Eftersom att jag haft fullt upp under helgen har jag tyvärr inte hunnit uppdatera i bloggen. Lördag och Söndag har det varit kurs i Sala mellan 9.30-17.00 för Annica Aller. Lördagkväll sov Lisa och Veronica hos mig vi käka mat och titta på Melodifestivalen tillsammans med popcorn :), kul iaf! :)<3 Igår kväll direkt efter kursen åkte jag och Rasmus på ridhusträning lagom hjärntvättad utav Annica Allers ord gick det väldigt bra, eftersom att jag jobbat på det sättet med honom tidigare jobbade han väldigt bra.

Jag har tagit med mig väldigt mycket ifrån kursen och har även ritat ned alla kombinationer och banor, här nedan får du ett smakprov av vad jag lärt mig under kursen och vad jag kommer att tänka på med Stina i framtiden.

*Jobba hela vägen släpp henne aldrig (endast vid blindbyten).

*Bekräfta att hon gör rätt i slalom, tänk på att berömma lugnt så att hon kan behålla koncentrationen.


*Mjuka upp svängarna om möjlighet finns (dock inte för mycket, lagom är bäst).


* Fullfölja det jag gör.


* Om jag vill förbereda henne för en sväng säger jag hennes namn, istället för hinderkommando då jag vill korta upp hennes steg.


* Gå inte vidare till nästa steg i banan för än Stina också är klar. T.ex. gör inte ''sista steget'' i framförbytet innan hon har landat.

* I ovanstående punkt skriver jag om att fullfölja framförbytet när hon landat, registrera det Stina gör på banan!

*Vi nedfarter ska jag ställa mig snett framför nedfarten.


* Beröm henne över kontaktfältshinder, peppa henne vid slutet, bygg upp en förväntan hon ska vara "aktivt" stillastående.


* De tre stegen i en sväng:
1. Förbereda - exempelvis mjuka upp svängen.
2. Genomföra svängen - visa hunden vad den ska göra, namnkommando.
3. Slutföra - vänta tills hunden landat innan vi går vidare.


* Om jag ser till att Stina är i sin väg så är hindren där. Det är min uppgift.

* Va inte i Stinas väg när hon ska vara där.


*Stina rör sig parallellt med mig.

*Mina armar är en förlängning av min kropp, utnyttja det.

*Stör inte Stina när hon genomför ett hinder, hjälp henne!

* Även om jag inte är där Stina är kroppsligt ska jag vara där mentalt.


* Jag måste samarbeta med Stina i starten, jag kan inte ta upp det under loppet.

* När jag går en banvandring bör jag koncentrera mig på vägen, svängarna istället för enbart hindren.
Under banvandring bör jag tänka någorlunda i dessa steg:
1. Börja med att uppmärksamma hur banan går.
2. Hur är hundens väg?
3. Vart finns svängarna?
4. Hur ska jag förbereda svängarna?


*Nerväxling är också ett bra alternativ för Stina som förberedelse för en sväng. Vänd upp mot hunden och använd ''fel arm'' och säg hennes namn klart och tydligt, detta bör ske ett steg innan hindret.

Helgen har bjudit på en hel del aha upplevelser, häftigt!

_________________
När jag kom hem ifrån skolan idag låg det ett ''paket'' till mig i brevlådan, jag förstod såklart att det är maddes film som kommit! Susan Garetts film om slalomträning 2x2 metoden. Coolt, alltså kommer du få den snart, madde ;).


Det är tur att det är filmerna hon fått i present då fodralet antagligen fått sig en smäll under leveransen (dessutom tunt fodral i dåligt material :P) så fodralet går inte att stänga och CD skivorna ville gärna hoppa ur fodralet på en gång :P, fast skivorna kanske är väldigt förväntansfulla inför att madde ska spana in dem ;D.

Jaja, grattis igen madde! (Filmen är inte bara från mig om någon missuppfattat utan oxå ifrån lisorna och veronica!<3)

Ha de bra kväll!

/josefine


Vilken helg!

Helgen har varit väldigt lärorik, kommer uppdatera mer om den ikväll :)!

puss o kram
/josefine

Fredag

Imorse var det biologiprov så nu är det avklarat ;), och ett till prov hann vi med idag, engelskaprov efter lunchen.

Efter skolan åkte mamma och jag till optikern, de visade sig att jag hade -1,25 i synfel på högeröga och -0,75 i synfel på vänsteröga, alltså måste jag börja använda glasögon. Jag valde ut ett par bågar i butiken, det kändes bra när jag var där, men nu efteråt är jag orolig för att de inte alls var nå fina... ''/ men det måste de ju vara eftersom att jag ''trivdes'' med dem där! ;)

Åkte till Lisa A sedan, träffade även madde, lisa h och veronica där, kul! Kom hem därifrån nyss... och imorgon åker jag och Stina på kurs för Annica Aller i Sala, kursen fortsätter även på söndagen. Är lite nervös, men längtar! :D

Sov gott!
puss o kram
/josefine


Plugggggggggggggg

Äntligen känns det som att jag kan allt inför biologi provet imorgon, efter många timmars pluggande... så skönt när man känner sig klar :)!

Den här veckan har verkligen varit extra glad, jag, agnes och emma har skrattat så mycket i streck så jag har haft ont i magen till och från.
Inte för ni kommer fatta men vi har bla. skrattat åt:
* När Emma läste upp berättelserna hon och jag hade skrivit i femman, vi grät av skratt konstant drygt en timme, jag skrattar till och med nu när jag skriver det här... :D
*Att tallibanerna i Afghanistan bestämt att kvinnor inte får gå i skolan, vi förstår dom då min reaktion på tallibaner var: ''Men tall är ju ett träd?!''
*Coola grabben som behövde gå på toa.
* Återberättelse om hur man matar kossorna i karsjö.


And mucho more... ;D


gammal bild, men ni är då lika söta ännu... älskade pälskade agnes och emma<3<3<3<3

Mamma var snäll nog och gick ut med hundarna ikväll :), så nu ska jag ta en dusch innan jag poppar lite popcorn, sedan ska jag äta popcornen i min säng framför tvn. Mysigt och gott :D!

puss o kram
/josefine

En bästavän<3


Min bästa vän nu och då, älskar dej emma! <3<3<3<3<3<3<3<3

Grattis!

Idag är det en underbar liten tjej som fyller 19år! GRATTIS MADELINE!!! :D<3<3<3



Hoppas du får en bra dag, älskar dej<3


Avslutningströja :)

Som ni kanske förstår på rubriken har jag fått mina avslutningskläder idag! :)




9A Önstaskolan<3

puss o kram
/josefine


Snö!

Igår fick jag världens vårkänslor, men det var tydligen helt fel av mig eftersom att det idag har snöat några timmar och nu ligger det ca 2 dm nysnö ute. Fast det är faktiskt ganska mysigt :), det är iallafall väldigt ljust ute nu när snön är så orörd, det kändes nästan som om det vore en lampa tänd utomhus i vår trädgård nyss när jag var ute hos kaninen.

Idag har jag iaf laddat in mobilbilderna ifrån idre några av de kommer här:







Stina har på den senaste tiden börjar få såpass bra självförtroende med andra hundar att hon leker lite grann, Ayla vart Stina tokkär i och de lekte vid de tillfället som jag tog korten (filmade oxå men eftersom det är en mobilfilm lyckas jag inte få upp den i bloggen...) runt 15min intensivt, utan paus ;D, dessutom så leker Stina gärna snällt nu och en stor del av vallningstendenserna av andra hundar har försvunnit, vilket är väldigt skönt! Fast om vovven är i hennes storlek eller större vill hon helst hoppa över buset... då blir det lite för läskigt fast mindre hundar tycker hon är väldigt roligt! :)


Djup snö var det (snön ser inte ens djup ut på bilden... hon lyckades hamna uppe på den), och i denna lössnö tvingade jag Stina att leta rätt på Fridas stjärtlapp, det var lite jobbigt sa Stina som vid första skicket åtminstone försökte (hon hoppade som en studsboll och tyckte att matte var lite sjuk i huvudet...), stjärtlappen låg dessutom under snön så hur sjutton skulle hon få vind på den :P, men efter lite hjälp hitta hon den :)!






Dom är så gulliga när de ligger tättintill och gosar. Hundbästisar :D!

Hundarna får ligga med oss i bilen när vi åker på familje semester eftersom hela bagage utrymmet går åt till packning...


Rasmus kommer gärna och kollar läget med matte ;D<3

Som slutkläm omkring idre klämmer jag till med en mening som jag kan säga med riktigt dalmåls dialekt (jag har tränat) Jag har haft det 'gör' bra uppe i idre!

Puss o kram
/josefine


vallnings spel

hihi hittade detta spel (hundnörd jag vet...)

jag fick 2650poäng du då? ;)
http://www.spela.ws/spel/Handighetsspel/One+Dog+and+His+Sheep.html

puss o kram
/josefine

En bit in på nya året

Idag är det 1 Mars alltså är vi 2 månader in i 2009...  vet inte vad jag ska säga men denna korta tid har verkligen varit märkvärdig på sitt lilla vis.

Hittills idag har jag iaf tränat ett tag med Stina lydnad+slalom gick sådär. Stina var inte på träningshumör (vilket inte sker så ofta, men så var det tydligen idag iaf). Sedan har jag pluggat engelska en liten stund och käkat glass. Alltså en ganska oviktig dag än så länge, men ikväll blir det ridhusträning med Stina iaf :). Nu ska jag skriva en fakta text om en spansk kändis på spanska. Kul?! Jaja, det måste göras iaf.

Vi hörs!
Puss o Kram /Josefine

Förästen så har jag även tittat på alla lägerbilder ifrån förra året och just den här bilden skrattar jag så mycket åt ;D. De är liksom lite granna jag i ett nötskal.


RSS 2.0