Idre rapport!

Hej älskade bloggläsare! '<3
Helt otroligt vad ni hållt ut, har haft en hel del besökare här under veckan trotts att jag endast uppdaterat en gång. Men det har faktikskt varit skönt att vara utan dator en hel vecka, i onsdags satt jag och Frida vid datorn i typ 30 min och uppdaterade våra bloggar annars så har det inte vart någonting... :) Fast jag erkänner att jag vart inne på facebook ifrån mobilen några gånger, och gjort statusuppdateringar...hehe..

Annars har veckan varit helt fantastiskt underbar! Har garvat i mängder åt Frida och Sebbi, störtsköna typer! :D
Jag har varit på skidsemester i Idre i en vecka. Hur många gånger jag har åkt skidor?! Ehm, okej en gång... åkte 3 timmar i söndags ;). Men jag kan försvara mig och säga att jag har åkt längdskidor med hundarna och pappa i princip varje dag :)! Vågade inte vara i skogen själv efter att jag första promenaden ca. 3 minuter ifrån vår stuga möter på två stora älgar på ett avstånd av ca 10 m... som dessutom inte verkade ett dugg rädda utav mig och hundarna. Jag såg dem inte först innan Stina som var lös började backa undan lite blygt och Rasmus började morra och skälla (ni läste rätt, han skällde t.o.m...) de stod inte mer än 8,9,10m ifrån vägen och jag höll på att kissa på mig när jag fick syn på dem... Hehe... Men eftersom min pappa en gång blivit attackerad av en älg är jag lite rädd för dom. Det värsta var att jag inte visste att det fanns en annan väg tillbaka till stugan så ca. 15 min senare var jag tvungen att gå förbi älgarna igen, jag vet, jag är störd. Men ni ska inte tro att jag gick förbi, jag sprang allt vad jag hade, men hundarna strax efter mig... Jag insåg att älgarna inte gick att skrämma iväg och att jag inte kunde gå runt och vänta på att de skulle gå därifrån...

Här kommer ett bevis på att jag åkte skidor en dag, julius har blivit jätte duktig och hänger lätt med upp till toppen och klarar sig galant ner igen, duktig grabb!




I måndags när jag var själv hela dagen i stugan (skönt... resten av familjen var uppe på fjället) så började jag med att gå i 3 timmar, egentligen hade jag inte tänkt att gå så länge men jag tappade bort mig i pyttelilla idre (japp, denna semester var helt klart inte min grej på en hel del punkter... men jag var gla' iaf!). Sedan bakade jag semlor som vi gjorde iordning på tisdagen eftersom det då var fettisdagen. Mina semlor blev som dom blev, hårda som stenar. Men min familj var snälla och tryckte i sig lite grann iaf, jag med... rättså goda trots konsistensen :)!
  
Mammas kommentar till mina bakverk: ''Oj, ska du mörda någon med dom?'' detta med syfte på hur hårde de var...

En annan sak som jag också har gjort är läst, jag har läst både Om jag kunde drömma (Twilight) och Är det någon där?
Båda böckerna är helt fantastiska och underbara!

Är det någon där? Är en sorglig bok, fast med en helt underbar humor vid sidan av. Läsvärd!

Om jag kunde drömma är helt fantastiskt skriven, verkligen en sådan bok som man lever sig in i. Jag läste dessutom specialutgåvan med Edwards verision av första mötet med Bella, vilket gjorde den extra bra!

Men ärligt sagt så har jag spenderat i princip hela lovet med ÄLSKADE Frida!<3 Sebbi har oxå varit med när hon inte hittat på annat, hon har typ bl.a. lanat, ojoj komplicerat för lilla idre! Så jag har alltså varit med Svergies skönaste dalmåls talande människor Frida och Sabina!!! :D<3<3

Vi tre har gjort bl.a. detta tillsammans:
*Skrattat (det är de vi har gjort mest...)
*Lärt oss att man inte bör titta på Rasmus och Stina samtidigt som man dricker mjölk och äter korv och makaroner, för då börjar man skratta och maten vill inte vara kvar i munnen. Fråga Frida om du vill veta mer!
*Spelat Wii, både fitt (stavning?), sport och Tiger Woods golfspel. Jag använder tydligen armarna väldigt mycket, Sabina och Frida skrattade så mycket och det att de inte viste var de skulle ta vägen... sedan filmade de hela köret så att jag också fick skratta. Hihi.
*Tränat massor med lydnad och jag känner att jag har lärt mig mycket under dagarna, jag och Stina är taggade inför tävlingen. Det värsta är att jag redan har en klump i magen av nervositet. Usch :S, men jag har så jävla lätt för att bli nervös, jag blir t.o.m. nervös om jag spelar ett spel på mobilen och håller på att slå rekord (därför slår jag aldrig rekord), åååh jag önskar att jag åtminstone hade halvdana tävlingsnerver. Det skulle underlätta!!
*Gått i skogen med alla hundar, roligt att alla hundar gick ihop :) och att de dessutom har busat som jag vet inte vad. 6 st galna hundar helt enkelt ;D.
*Ätit mat på resturang.
* Vart inne på ''idres globen'' (enligt frida, vilket egentligen är en liten shellmack) diverse gånger.
* Försökt flytta på glassboxen inne på ica (ursäkta mig, idre bua) för att få fram fridas favvogodisar. Jag misslyckades med min ommöblering och körde istället ner handen i godisburken. Ee man fräsch så ee man!
*Sovit hos Frida, våra tre sänger stod som tripp, trapp, trull, vi äger!
*Tittat på Patrick 1,5 (bögscenerna var för mycket för lilla känsliga Frida) och Pelle svanslös.
* Frida och Sebbi lärde mig ''raggarsvängen'' i Idre.
* Åkt madrass!!
* Lekt vovvar.
* Och så sjukt,sjukt mycket mer! Är så glad för allt! ÄLSKAR er!!<3

Dessutom var vi allvarliga ibland (jo det är sant!), detta är en dialog mellan mig och Frida i ett av allvarens ögonblick. Jag skrattar åt det nu...
Frida: Har ni mycket invandrare i Västerås?
Jag: Nja, sådär.
Frida: Okej
Jag: Ni då?
Frida: Ganska många faktiskt (detta sa hon helt seriöst) typ 10st. Turkar.


Här är lite bilder ifrån veckan. Enjoy! :D


Pappa smyger på mig när jag läser... min pappa är som han är helt enkelt.
















ett gäng sötnosar<3

och sedan, efter gruppbilden var klar... varsågoda och spring!


får man vara såhär söt? ayla?











Som ni ser var det massor med snö! Andra bilden ovan ser ni att det även var väldigt mycket snö uppe på hustaken, att hamna under ett sådant snöras är farligt. Som jag tidigare nämnt så hade jag otur på en del punkter... men jag hade även tur i oturen! Jag och Rasmus gick precis under ett väl snöfyllt tak (Stina skuttade omkring typ 15m framför oss) jag tittade upp mot taket och såg att det rasade ner lite snö, lite grann som ett litet snöfall och tänkte på varningarna vi fått av hon som ägde vå stuga, hon sa att det var viktigt att vi inte vistades under snöfyllda tak. Så jag gick åt sidan med Rasmus, ett andetag senare rasar all snö ifrån taget ner, lite grann kom på Rasmus bakben, han skrek till och hoppade framåt. Snacka om att vi hade tur, om jag skulle stått några dm närmare huset skulle jag hamnat under snön...
Jaja, charmigt med lite spänning under semester ;)!

Tack så mycket för mitt bästa sportlov någonsin! <3

Vi Hörs!
/ Josefine, Rasmus & Stina :)

Ett riktigt sportlov med Frida och Josefine

Hej kära bloggläsare!
Här sitter vi två hundnördar lite rödlätta om kinderna av den friska luften och med en härlig energi redo för veckans fortsatta utmaningar. Hundarna trivs ihop och Rasmus har redan hunnit med två förälskelser Zita & Loke, han har alltså bevisat att han är bisexuell. Josefine tycker att idre är lite läskigt eftersom att hon nästan på en gång blev utsatt av två stycken älgar, blä. Fast vi har ändå vart i skogen, alldeles nyss som senast. Vi har roligt ihop Frida och Josefine power !! :D

Som ni kanske förstår är det massor med snö ute, och hundarna leker hur mycket som helst medans vi går och skrattar åt deras klumpiga stil... ;)



   





  



Läs gärna våran senaste bilaga i aftonbladet - var hälsad !!


Hejdå Västerås!

Hej Idre!

Nu har jag packat det sista inför resan mot Idre imorgon bitti, sådana dagar när man måste packa åt hundarna är dem verkligen mammas (mamman=jag) bäbisar haha... jag har så roligt för mig själv när jag retar dom, berättar vilka saker jag tar med åt dem osv. Vet att jag är lite väl ''hundnördig'' när jag dessutom går och pratar med dem men man får ju en sådan rolig respons, hehe, det är väldigt roligt iaf tycker jag! Den senaste tiden har jag kallat Stina för något väldigt roligt (enligt mig, och Emma också faktiskt, vi skrattade ganska mkt åt det när jag berättade) fast det är dock lite rasistiskt (inte illa menat av mig dock!!!) så därför vågar jag inte skriva det här men med tiden lär fler få veta eftersom att jag inte kommer släppa detta perfekta smeknamn, det är faktiskt svårt att hitta smeknamn som passar perfekt, men jag har hittat Stinas (skämt åsido...)!!

Har dessutom varit iväg med skutt till pensionatet, så han får bo borta i en vecka. Kaninbusen min.
När jag var där hade Alexandra lagt en liten present åt mig i buren, gud vad gulligt :D!


Inuti paketet fann jag en liten chokladask som jag ska äta under bilresan imorgon, gott.

Detta är också ett litet hejdå för ca 1 vecka framöver vi kommer hem antingen fredag eller lördag, kommer sakna er älskade bloggläsare, men håll ut jag kommer tillbaka, bättre än någonsin. :)

Puss o Kram
/Josefine

Kina feeling

Sötaste Agnes är tillbaka från Kina igen och utav henne fick jag en supersöt liten ask. Ärligt sagt så brukar sådana färgglada helt utom vår kultur grejor vara ganska fula men den här lilla asken fullkomligt älskar jag! Den är så mysig och söt har den rätta känslan med sig, den ska jag vara rädd om!



För övrigt har dagen varit en helt vanlig dag, helt okej helt enkelt! Jag och vovvarna ska nu dra ut på en långis i det underbara solskenet.

Vi hörs!
Puss o Kram
/Josefine

Torsdag!

Hej :)!

Nyss hemkommen ifrån skolan och idrott, beeptestet som vi skulle ha idag blev uppflyttat, igen. Jag höll på att bli galen jag var om möjligt ännu mer laddad än i måndags och ville verkligen få det avklarat... men nej,nej :(.

Nu hade jag tänkt att cykla ett tag med hundarna, för att sedan läsa ut min bok som är väldigt spännande. Har inte läst en bok på ca 1 år och märker nu hur mycket jag har saknat det, just nu läser jag Anna Janssons bok Pojke försvunnen, under sportlovet ska jag ge mig in på Marian Keys bok, Är det någon där? hade jag tänkt. Förutom det så kommer det bli ett alldeles utmärkt sportlov i Idre med kilometer efter kilometer i längdspåret med hundarna rusandes intill, utförs åkning, slappande och det bästa av allt blir nog att få träffa Frida igen :D:D<3<3! Sebbi oxå hoppas jag ;). Sen så blir det antagligen en hel vecka utan dator, ska bli skönt, faktiskt.

Ett hett ämne just nu är självkänsla, ens självkänsla är faktiskt väldigt viktig. Så för att trivas med sig själv är det viktigt att då och då stanna upp och tänka igenom bra saker som man gjort den senaste tiden, det känns väldigt bra, jag lovar!
Personligen så är jag den här veckan väldigt glad över att jag fått MVG på både spanska och SO provet, ett starkt VG på matteprovet 2 pluttiga poäng från MVG (ser inte det som något negativt då jag inte alls brukar få MVG på matteprov, snarare som något väldigt bra!). Men egentligen är studieresultat nonsens vad skulle jag då vara under t.ex. lov eller efter jag avslutat alla mina studier om jag endast är nöjd med det som jag presterat där? Din självkänslas tyngd ska inte läggas på sådant som kan försvinna, då är risken att du också försvinner med det. Det är viktigt att trivas med vardagliga saker som man också gör som tex. när man ställer upp för sina vänner, igår fixade jag Twilight filmen åt Emma ytterligare en bra prestation denna vecka, dessutom har jag lyckats bra under mina träningar med hundarna och jag har hållt på att fixa en del inför Skultuna BKs agilitytävling som är i sommar, städat mitt rum osv. om man tänker på det hela så finns det en hel del saker som man är nöjd med. Hoppas att du också är det!

Senare ikväll blir det fysträning med gulligaste alestrand :).
 
Vi hörs!
Puss o Kram
/Josefine

Jag är bara tvungen att dela med mig av den här bilden eftersom att jag blir så rörd varje gång jag ser den. Jag fattar inte att jag har vart så liten någon gång (inte rasmus heller för den delen, på bilden är han ca 10månader...).


Twilight

Igår kväll tittade jag på omtalade filmen Twilight. Jag tror att jag hade för höga förväntningar för att tycka att den är jätte, jätte bra, men bra var den! Jätte häftig film och proffsiga skådespelare, helt klart sevärd. Om du missat den är det bäst att du ser till att titta på den illakvickt :D!



Puss o Kram
/Josefine

Mitt rum!

Igår eftermiddag/kväll städade jag i 4 timmar. Först dammsög jag hela nedervåningen, sedan dammsög jag mitt rum extra noggrant, rensade i sänglådan, städade min toalett, tvättade soffans kuddar, packade upp väskor från diverse tillfällen, satte upp den jätte fina tavlan på Stina som jag fått av Lisa H och Madde i födelsedagspresent, dammade och m moppade golvet osv. Och kolla vad välstädat och fint det blev ;), mitt rum brukar alltid se ut som en svinstia, hehe...


(Bilderna tog jag nyss, det är därför det är just ute ;) )














Den här bilden på Rasmus har Madde målat. Sjukt fin, eller hur? :D Den lösa bilden är på Stinas Mormor+moster, hästen är älskade Verna och söta valpen i tomteluva var min första vovve och Rasmus kullbroder Simon.


Födelsedagspresenten från Madde och Lisa Häggis :), lite stolt över att jag tagit bilden själv även fast den är lite omgjord i photoshop av Madde och Häggkvist, de gjorde bilden ljusare och tog bort lite ögonkladd som Stina hade :P


Rasmus målad av konstnär i Thailand, man ser min tapet spegla sig i bilden :P.






Nu börjar min skrivstudio och jag sitter här hemma, alltså blir jag försenad...

Har ni sett att jag fixat till en massa länkar på sidan? Saknas din länk? Skriv en kommentar!

Puss o Kram
/Josefine

Lunch + träning

Sitter här och smaskar i mig lite pasta med kycklingkebab, gott :)

Som vanligt på tisdagsluncher har jag tränat ett tag med Stina, men även svarat på en hel del mejl som jag skjutit upp att svara på :P hehe...

Först fick Stina köra ett uppletande, gick kanoners :).
Sedan jobbade vi vidare på vårt lilla projekt ''klickern är det bästa i hela världen''. Stinas tidigare ägare klickertränade också Stina men antagligen på ett annat vis än vad jag gör och vill göra. Har därför bestämt mig för att att tag i klickerträningen ordentligt och håller just nu på öka klickets värde genom att träna med kalkon. Här dessutom bytt klicker ifrån den ''typiska canisklickern'' med skarpt ljud till en med ett lite svagare, mjukare ljud. Vi får se hur hela mitt projektet slutar och om jag orkar beskriva det mer noggrant inom kort här i bloggen.

Vi hörs!
Puss o Kram
/Josefine

Måndag & Söndagens Ridhusträning

Hej älsklingar (a)!<3

Dagen idag har vart en riktigt slappdag känns det som (det är sånna dagar jag brukar känna mig så idiotiskt trött redan tidigt på kvällen). Dagen började med skola och ytterligare ett föredrag av vår klassföreståndare David, vi måste lära oss att ta skolan på allvar osv. osv. jag vet att det berör vissa mer än andra, men det känns som att man slutar beröras av det han säger, just för att han säger det så ofta, fast det är ju också bra att ha en såpass engerad klassföreståndare, även fast hans enagemang går upp och ner.
På engelskan tränade vi inför nationella provets muntliga del, jag kommer att göra den delen tillsammans med Emma, våra disskusioner tappade ''den röda tråden'' ganska lätt märkte vi, så det är väl det vi får träna oss på att inte utvidga ämnes gränser för mycket :P.
Efter engelskan hade vi idrott, vi skulle egentligen ha beeptest men det blev uppskjutet, igen :@, blir galen eftersom att jag faktiskt tar det på allvar och idag var jag VÄL förberedd... men, men nu ska vi ha det på Torsdag. Jag var t.o.m. så förberedd att jag gick upp tidigare imorse och rakade benen för att kunna ha shorts på mig, hehe ;).
Till lunch åt vi makaroner, efter det var det svenska och jag läste vidare i min bok, just nu jobbar vi med litteratur. Dessutom lyckades Sara som ansvarar för skoltröjorna fixa så att de faktiskt blir signaturer på tröjans rygg ifrån hela klassen, bra! :D (Tröjan är avslutningströjan som i princip alla nior i landet beställer på våren i 9:an för att ''minnas sin klass'').
Sedan vare bild, det är det PRESTämnet som vi har just nu. Och bild är tråkigare än allt annat, jag har hellre matte i 3 timmar än bild, gaah!!
På spanskan fick jag veta att jag fick MVG på provet, stolt :D! Även fast jag på en fråga som jag hade svarat fel på råkade skriva ''vi är kåta'' istället för ''vi är varma'' (på spanska), haha men jag är ju trots allt josefine westling, som sagt ;D.

Efter skolan gick jag med hundarna ett tag, sedan kvällsmat (donken, hehe^^) och sedan glass, hemmagjord strutglass, mums! Glassen var för att fira min lillebror Julius som har namnsdag idag, tog kort på glassen men på bilden såg den så grymt äcklig ut, så jag skiter i att lägga ut den :P.

Har faktiskt knappt haft något plugg idag, har fixat fram lite fakta om författaren Anna Jansson (grymt bra!!) till svenskan och skulle egentligen förberett min SO redovisning om Hitler som jag ska ha på Onsdag, men skjöt upp det till imorgon, eftersom att det är en ganska lugn vecka just nu, vilket är sååå skönt :)! 


___________________________________
Lite grann om gårdagens Agility ridhusträning med Stina:

Innan träningen igår kväll bestämde jag mig för att vi skulle åka därifrån med en nollat minst en av de två kombinationer som byggs upp varje träning. Vi brukar aldrig vara helt felfria då jag gärna riktar in mig på en viss del av övningen eftersom att Stina trots allt är nybörjare. Men igår riktade jag in mig på hela kombinationen. Och ja herregud :O, visst nollade vi en utav vinterns ridhustränings svåraste kombinationer med idiotiska tunnelingångar satt som ett smack, vad glad jag blev :D!
Slalomet satt också finfint igår, skönt att veta att det antagligen bara var trotsfasoner när hon höll på och sket i sista porten ett tag. Gungan gick också ganska bra, när hon kom på den i för högt tempo en gång flög hon av den, det har hon inte gjort tidigare. Men hon verkade ta det som en ny upplevelse och inse att man måste bromsa lite grann och efter det gick det bättre.

Börjar bli nervös inför Annica Aller kursen nu... eftersom att jag gärna berättar om hur bra det går med vår agilityträning här i bloggen (vilket det faktiskt gör!) men jag har ju aldrig tränat agility med Stina tillsammans med typ Lisa och Veronica eller inför en proffsig instruktör, shit vilket prestationsångest jag kommer få och då är risken stor att det skiter sig totalt... ''/ men jag får väl se det som en träning i att slappna av och bara var engagerad i min och Stinas lilla värld.

Nu ska jag och hundarna ta och klickerträna lite grann :D, backa och apportering står på schemat. Efter det blir det en promenad, hade egentligen tänkt att titta lite på two and a half man, som jag tycker är väldigt roligt, hehe men det blir nog så att jag missar det :P.

Men vi hörs!
Puss o Kram
/Josefine

Alla hjärtans dag!<3

Ha en underbar alla hjärtans dag, bloggläsare! :)<3

Dagen började för min del med att jag åkte hem ifrån Köping, vi hade det mysigt igår kväll, käka tacos, överraska veronica, prata och så :)!<3

Kom hem och tog med hundarna ut på en långprommis i det fantastiskt fina vädret.


Fint med sol och härligt att kunna gå hur långt som helst längs på en massa åkrar!

Efter promenaden blev det geletårta med Mormor & Morfar som var och hälsade på en liten stund, gott! :)

Strax efter det fick jag för mig att vanligt hundträning var tråkigt och fick för mig att lära Stina att dra pulka, det såg ut ungerfär såhär:

Alltså gick det lite vilt till men till slut lyckades vi få det att se riktigt snyggt ut... jaja, nästa steg, vikt i pulkan kommer nog vara svårt, vi får se om vi kommer dit nångång, hehe ;)

Kan avslöja att vårt träningspass slutade med slalomträning, när jag insåg att hundträning trots allt är det bästa som finns :D!



Tycker att min mamma var lite gullig som gav mig den här :):

Supergod choklad!


Snart ska jag till Jessica, pizza och melodifestivalen :) mysigt... !<3

Puss o Kram
/Josefine

Fredagen den 13:e...

Idag är det alltså den där otursbringande dagen, för min del har det inte hänt någon allvarligt hittills. Vilket jag är glad för!

Men Emma har ritat en bild på 3 st konstiga situationer (som inte brukar hända) som uppsått idag hehe, vet inte om ni kan tolka dem... ;)


På bilderna är det jag och Emma...  ;)

För det andra så saknar jag Agnes som just nu är i Kina :'(, hoppas att du har det bra!<3<3


hihi, har gjort en pil och cirkel så att ni ser henne :D

Nu ska jag ut och gå i det underbara solskenet med världens bästa sällskap, Stina och Rasmus!<3, sen ska jag dammsuga nedervåningen ''/, gå en sväng på stan och sedan åka till lisa, lisa, madde och veronica :)!

Puss o Kram
/Josefine

Håltimme

Dagens håltimme spenderas hemma hos Emma och vi titta på film... :) De undergang, tror jag den hette. Försöker undvika att vara hemma hos mig just nu eftersom att Julius är magsjuk, det är verkligen det sista jag behöver just nu...

Idag har jag gjort SO provet så nu är jag av med de plugget :D:D
Har tänkt gå några timmar med hundarna nu, ordentligt, göra några uppletanden med Stina också. Sen tänkte jag ha lite vardagslyx och gå och köpa mig en godispåse och ha som sällskap när det är dags att plugga engelska gramatik men främst matte inför ett stort matteprov imorgon *suck*. Jaja, just nu är jag glad ändå! :)

Emma är oseriös, och jag djupt insjunken i filmen... Som vanligt kanske?? Haha, nej jag önskar. Oftast är de nog tvärtom :P

 


Lite offtopic, men på bilden på mig syns det väldigt tydligt att jag har ärft min pappas läppar... :P

Puss o Kram
/Josefine

Lunch Underhållning

Låt Stina och Rasmus stå för dagens humor... Länken leder till en film på när Stina är ute och går med Rasmus. Just denna film är inte så bra, men jag kan skratta åt dom hur länge som helst när Stina håller på att dra runt på stackars Rasmus... ;)

http://s708.photobucket.com/albums/ww84/toktassarna_album/?action=view&current=P1060062.flv

Puss o Kram
/''gänget''

Josefine=Pluggis??

Tydligen! Fick 66,5/68 på Fysikprovet :O, haha MVG i Fysik, dessutom Atomfysik, nu jävlar är jag på hugget!

Eftersom att jag fick veta det här imorse på första lektionen så har resten av dagen hitills varit väldigt bra :), sitter hemma just nu på håltimme. Har vart ute med hundarna ett tag och dessutom ätit smörgås eftersom att dagens skollunch var den äckligaste på länge, pastasås med broccoli.Börjar igen 14.30, med skrivstudio.

Har suttit och tänkt på det där med bloggande och samtidigt tänkt på hur mycket alla skryter i sina bloggar. Jag skryter väldigt mycket själv också, jag vet! Och jag anser inte att det är negativt att man gör det snarare väldigt positivt, hur deprimerad skulle man inte vara om man varje dag skrev om allt dåligt som hänt? Och vem vill läsa hos någon som bloggar om tråkiga saker som hänt? Om jag går inte på en kompis blogg vill jag mycket hellre veta att hon/han vunnit en tävling, fått MVG eller något annat roligt än att hon tycker att hennes/hans liv suger. Visst har man all rätt att få skriva om när man mår dåligt också, man skriver ju trots allt i sin egna blogg och ingen är tvingad till att läsa.

Bara för det kan jag passa på att skryta om hur bra det känns just nu inför lydnadstävling med Stina i början av April, igår när jag tränade ett pass satt allting som ett smäck :D.


Eftersom det är så fint väder tog jag med mig kameran ut nu på lunchpromenaden och tog lite kort :D, (observera att jag inte är någon fotograf hehe...)

Klumpeduns på väg... ;)


En flicka på väg...

Typ världens sämsta bild?? Kisskiss och tugtugg...

Vadå påträngande och i vägen?!

Hopp! :)

Vinterland...

Kommer matte!!!

Mattes älsklingar<3

Rasmus<3

Sötnos<3

Ha en fortsatt trevlig dag bloggläsare! Jag hoppas att det för min del blir ett pass längdskidor med hundarna efter skolan, innan jag kommer vara djupt insjunken i mina SO böcker...

Puss o Kram
/Josefine, Rasmus & Stina :)

Hej vinterland!

Visst är det helt fantastiskt fint ute med all snö :)? Det blev som en liten chock när jag kom hem ifrån Forshaga (där det inte alls var så jätte mycket snö och möttes av snö) i stora mängder!

Kan börja med att förlåta er för utebliven uppdatering igår... men när jag försökte gå in på blogg.se gick det inte, så det var faktiskt så att jag försökte uppdatera men inte lyckades.

Kan börja med att berätta lite kort om min jätte roliga helg och hos min favorit Veronica!! Det började med att jag i Fredags när jag kom hem till henne blev bjuden på klyftpotatis, hamburgare och bearneisås, väldigt gott, faktiskt. Veronica hade tänkt till lite där... ;) Vi gick och la oss ganska tidigt då eftersom att vi skulle upp tidigt morgonen därpå eftersom vi skulle tävla... Och hur det gick på tävlingen har jag faktiskt redan uppdaterat er med.
En sak som jag inte skrev om tävlingen är att Veronica är expert på att göra pannkakor!! Mums!! Dom pannkakorna satt vi och åt som lunch i ridhusets cafeteria... :) Efter tävlingen i Lördags åt vi pizza, hihi. Jag var så hungrig att jag utan problem fick i mig en hel kebabrulle! Vi var på dejt på förstår ni :). På kvällen kom en del av Veronicas kompisar över till henne, och vi tittade lite på melodifestivalen, dom gjorde också charader och lite sådant.
Söndagen började med att vi gick till ICA och köpte baugetter, det blev en jätte smarrig frukost. Sedan gick vi ut och gick ett tag med Baccus och Rasmus innan det var dags för mig att åka hem till V-ås igen. Meningen var att jag skulle plugga på vägen hem, men jag somnade, hehe :P.

En timme efter att jag kommit hem åkte jag och Stina ut till Jölmsta ridhus för agilityträning. Gud vad taggad jag blev inför Annica Aller och Jenny Damm kurserna efter det. Handlingen med Stina skiljer sig så enormt jämfört med hur jag handlar med Rasmus, så det ska bli kul att utveckla min handling... :)


Stinis med sin kampis<3<3

Ett tips som jag fick ifrån Veronica i helgen som jag tänkte tipsa er bloggläsare om är blogglovin.se, där kan man lägga till alla bloggar man brukar följa, så syns det där när de blivit uppdaterade. Så slipper man hålla koll på alla bloggar genom att gå in på dom stup i kvarten i onödan. Smart va !? :) Grejen är bara den att det är då det kommer fram hur många bloggar man faktiskt följer, hehe ouuppss...

Men nu vill min älskade vovvar ha en promenad innan jag drar till skolan, ursäkta stavfel men jag har ingen tid att läsa igenom.

Puss o Kram
/Josefine

Agilitytävling i Karlstad

Hej! Ursäkta utebliven uppdatering igår... Men det kommer lite nu!

Igår morse begav jag och Veronica oss till Karlstads ridhus för agilitytävling. Det var off hopp, off agility och inoff hopp. Jag tycker att Rasmus skötte sig väldigt bra även fast jag själv var desto sämre... Det blev inga resultat för vår del, men jag var ändå nöjd efteråt :). De officiela klasserna var bara M-banor, vilket gjorde att jag hade väldigt svårt att ta det på allvar och koncentrera mig. Men inofficiela klassen var desto roligare och det var också den starten som gick bäst!

Men ett stort grattis till Veronicas vinst och uppflyttning i Agilityklass 1 och en tredje plats i inoff hopp! :)

Nu ska jag och Veronica gå och köpa frukost!

Puss o kram
/Josefine & Rasmus


Baccus :)

Hos Veronica!

Kort update för jag och Veronica ska snart sova, laddar inför agilitytävling imorgon!

Vi hörs!

Friluftsdag

Idag har vi haft Friluftsdag i skolan :) Kul!

Ännu roligare var det för Önsta skolan, som idag fick en ny elev: Stina! Hehe...

Innan skolan gick jag en promenad med Rasmus och Stina, sedan snörade jag fast dubbelpulkan på cykeln och cyklade iväg tillsammans med Stina. Jag mötte Emma vid kiosken sen så cyklade vi tillsammans mot Rönnby skogen, vi skulle vara där innan för att vi skulle anordna en station. Vi gjorde iordning sen så stod vi där och väntade på elever som skulle göra det vi gjort iordning :P.

Sen efter det gick alla till Rönnbybacken och åkte pulka, Roligt! Fast det är läskigt att åka från toppen,väldigt läskigt... När vi andra åkte pulka fick Stina ligga vid ett träd, lite gömd så att hon inte såg oss. Bra träning... :) Till lunch åt vi hamburgare, ovanligt goda för att vara skolans. Och sedan gick vi en liten promenad och sedan gick jag, agnes och emma och satte upp alla tipspromenad frågor... Efter det rullade jag och Emma ner för backen, hehe, snurrigt. Och sen efter det fick vi gå hem eftersom vi hjälpt till så mycket. :)

Stina har idag upplevt saker som:
*Att många, många har kastat snö till henne både elever och lärare. Kul tyckte hon, även fast hon just nu måste ut och kissa hela tiden.
*Hon fick följa med ner för pulka backen en gång, fast hon skulle springa bredvid. Vi som hela tiden tyckt att det gick väldigt långsamt, fick en liten aha upplevelse då Stina (visserligen innan farten var som högst) kunde springa runt pulkan. Sedan fick hon panik och hoppade på pulkan hon med, så att vi inte skulle försvinna. 3 personer och en hund på en pulka. Smidigt. Dessutom välte pulkan, mindre smidigt. Och Stina som är smidig som en katt flög då av pulkan sedan tillbaka och körde in en tass i agnes mun, gott!?
*Hon hälsade på min svenskalärares flathane, och tyckte att det inte var ett dugg läskigt. Toppen!
*Hon fick en hel hamburgare av en helt främmande elev. Jaja, det var gott tyckte iaf Stina.
*Sen har hon också fått uppleva saker som skrikande elever och annat som sker en vanlig skoldag. Gick också bra! Hon har faktiskt frivilligt hälsat på en jävla massa människor. Och tränat platsliggning lös en massa gånger, mitt bland alla elever. Oxå bra.
*Sen har hon dragit pulkan en kort bit, med munnen... ;)



Stina, Agnes och Emma! :) Det var väldigt snöigt idag... det syns åtminstone lite på bilden!


Det var våran dag det. Nu ska jag för en gångs skull ta det lugnt och titta på TV någon timme innan jag och Rasmus drar mot Forshaga, Veronica och Baccus!! Imorgon är det dessutom agilitytävling i Karlstad :).

Vi hörs!
/Josefine & Stina (och Rasmus på ett hörn) :)

Plugg, plugg, plugg...

Shit vad mycket skolan har lyckats klämma ihop dessa veckor. Vi har prov i ALLA ämnen ca 1 månad framöver (förutom Non och Spanska som var förra veckan). Min hjärna håller på att expoldera... Men nu kan jag åtminstone allt om 1:a Världskriget. Bara mellankrigstiden och 2:a världskriget kvar i Son... :P


Hejdå!
/Josefine

Förästen så tränade jag och Stina ett ordentligt slalompass på eftermiddag. Kändes väldigt bra efteråt. Nu kan hon jobba slalomet väldigt självständigt. Vi körde idag situationer som:

*Jag springer i slalomet jag med, framför och bakom henne. (Framför henne endast någon port, annars är jag ivägen :P)
*Springer intill henne och när hon blivit skickad mot slalom sedan svänger jag 90 grader och springer allt vad jag kan.
*Gör bakombyte när hon är i slalomet.
*Sänder henne stillastående och står kvar där m.m.

Jaja, back to my schoolbooks... ''/

Nationellt prov, brandalarm, lång lunch och UTE gympa...

Dagen startade med nationellt prov, uppsatts skrivande. Ja det gick väl ganska bra. Det känns som att jag lyckades, jag valde att skriva krönikan ''när mörkret faller''. När det precis var dags för rast mitt i skrivandet, tajmade åttorna med ett brandalarm igen *suck*, aja idag hann jag iallafall hämta jacka och skor (hade tagit av mig dom innan...). Fast det är för det mesta ganska roligt att stå där ute på grusplan bli räknade och skratta lite... ;). Aja efter rasten hade jag lite lätt panik, 1timme och 40 minuter kvar att skriva. Och jag hade massor kvar!! Men jag var klar precis en sekund innan läraren sa ''nu får ni tyvärr lov att avsluta...'' Bra va !?
Sen drog jag och Agnes till matsalen dissade utav typ alla som åkte hem för lunch eftersom vi hade 2½ lunch pga. provet... Jag gjorde bara lite idiotiska saker två gånger på hela vägen fram och tillbaka. Bara två gånger, bra va? :)
Sen åkte jag också hem, och gick ut med hundarna i skogen 1½ timme! Skönt!

Sen som grädde på moset (varför säger man så för? det låter väldigt äckligt...!) avslutade vi dagen med utomhusgympa. Brännboll. Det säger sig själft, vår skola är konstig.

Ha det bra mina älsklingar!
pusspuss /josefine


Min dag

Imorse vaknade jag på rätt sida, hur underbara blir inte sådana dagar!?

06.30 Väckar klockan ringer! Stina hoppar lite på mig för att kolla att jag verkligen vaknat. Jag går upp och ger vovvarna frukost...
06.45 Frukost och dator!
07.15 Borstar tänder, sminkar mig och klär på mig...
07.30 Tar med hundarna ut i trädgården, skrattar lite åt dom eftersom att de inte kommer få promenad föränn typ 1 ½ timme senare. (Min lillasyster är väldigt go ibland förstår ni! Hon börjar 11 på onsdagar och har erbjudit sig att gå med hundarna på onsdagmornar. Perecto!) + matar coolaste kaninen i stan, skutt.
07.45 Öppnar garageporten, tar ut cykeln och beger mig mot skolan! Observera att detta sker i tid.
07.56 Framme vid skolan. Ställer cyklen i cykelstället och ler ett stort fånigt leende åt mig själv, jag var ju faktiskt i tid!
08.03-09.00 Läraren är sen men nu börjar första lektionen som var NO, bilogi, vår nya NOlärare kanske inte är så jätte insatt. Men,men vi fick titta på en massa synvillor. Alla i hela klassen såg det som visades, men inte jag (eller de flesta förstod jag efter ordentlig betänke tid...) alltså som vanligt.
09.01-09.09 Snabbt yatzy parti i cafeterian. Emma vann över mig... Fan! hihi
09.10-10.00 Mattediagnos. Jobbigt. Vi får hoppas att det gick bra!
10.00-10.20 Köper mig en smarrig bauguette i cafeterian. Gottgott. Men det var slut på oboy ''/ drack äppeljuice.Spelade yatzy mot Emma igen. Trodde att jag skulle kunna vinna. Men ack så fel jag hade, förlust, igen!!
10.22-11.20 Kom lite sent till So:n där gick vi igenom inför det stora provet nästa vecka... Gaah..
11.20-11.40 Dags för dagens bästa ämne: Lunch. hehe. Jag, Emma och Agnes är alltid på bra humör på luncherna (kanske för att vi älskar mat!?) så vi satt och skratta lite åt att agnes kan säga sko på kinesiska och annat skit :). 
11.40-11.50 Sen gick vi till cafeterian, hängde lite grann.
11.50 Pip, pip Brandalarm!! Alla skrattar lite grann. Emma smiter förbi läraren som vaktar så att inga ska försöka gå och ta sina jackor. Jag misslyckas. Vi springer ut på grusplan. Jag låtsas att jag mobbar agnes, som nästan trillar. Vi skrattar lite åt det.
12.10-13.00 Brandalarmet var endast ett försök av åttorna att slippa sitt SO prov. Så dags för Spanska, med glosläxförhör. Sedan jobbade vi i boken. Jag vart klar snabbast av alla med uppgifterna i boken. Och fick gå 10min tidigare. Häftig upplevelse :)...
13.05 Har vart förbi skåpet, håller nu på att cykla hem till hundarna. Tar med dom ut på lunchpromenad och filmar när Stina håller i Rasmus. Jag kan skratta och det i timmar. Vet dock inte hur jag ska få ut filmen på bloggen.
13.45 Hamnar vid datorn... Äter kiwisar, tappar alla i knäet. Blir tvungen att byta ut min vita T-shirt, som blev helt grön mot ett linne.
14.15 Cyklar tillbaka skolan.
14.30-15.45 Skrivstudion kör igång. Och jag förvandlas till väldigt allvarlig. Det blir så när jag ska skriva åsikter. Dessutom är vikthets ett viktigt ämne! Fick sluta tidigare för att jag jobba så bra, yes :). Fick dessutom mycket beröm för det jag presterat, oxå bra!
16.00 Bestämmer mig för att cykla med hundarna istället för gå. Så jag tar med mig Rasmus på en cykel tur. Sedan tar jag Stina med på en cykeltur på ca. 9km. Snabbt som attans gick det när jag cykla med Stina. Var ruskigt svettig när jag kom hem. (Var tvungen att byta tröja igen...)
18.00 Soppa till middag. Blä.
18.20 Lyssnar på lite musik :)
18.30 Börjar plugga!
21.30 Klar med plugg!
21.30-21.50 Kvällsprommis med doggarna.
21.51 Går till datorn för att skriva ett mejl men det slutar med att jag skriver allt det här. Knasiga Josefine.

Glömde skriva dagens citat. Av Agnes Hillert, ''Minusgrader är kallt''. Då vet ni det!

Så nu ska jag repetera lite Svenska sen, blire sovtajm.

Hare gött, gött.

P.s Tycker synd om hundarna, när jag har så mycket i skolan :S. Men det är nog nyttigt för dem att vara utan träning ibland... D.s

I skolan...

Sitter på skrivstudion. Och håller på med ett repotage till skoltidningen om vikthets. Ett ämne som jag har väldigt, väldigt många åsikter runt...

Men, men tittade lite i skolans bildmapp och hittade en väldigt gammal bild som emma gjort till mig i paint. Hehe, 4 år sedan. Älskar dig väldigt mycket Emma, en vänn för livet!!<3<3

Försökte ladda upp bilden men det gick inte, surt... Men den var väldigt gullig! :)

/Josefine

Mobilfilm

Någon som vet hur man lägger upp en film på bloggen som man filmat med mobilen...? Vore roligt! :)


Skojar med mig själv!?

Imorse när jag vakna så var jag ovanligt seg, kände mig verkligen helt slutkörd. Men, men som vanligt är det väl bara att pina sig upp, dessutom så var det nationellt prov första lektionen, det kunde man ju inte bli sen till...!
Så jag gick upp gav hundarna frukost det var av ingen av dem verkade speciellt sugna... Konstigt, med tanke på hur matglada de är. Jag började kolla i garderoben efter vilka kläder jag skulle sätta på mig och satte sedan på min mobil. Där stod det att klockan var 04.00, what?? tänkte jag såklart. Sprang ut i köket och kolla, där var klockan också 4.

Så jag hade alltså ställt fram min väckarklocka 3 timmar, i sömnen!!! Vad är det för fel på mig !?...

Hur konstig får man vara gumman...? :)


Aja, över till musik, spanska, matte och SO plugg. Gaaahh...

Vi hörs!
/Josefine


Lunchträning

Det absolut bästa med tisdagar är den 2 timmar långa lunchen! Har precis vart ute och tränat med Stina i ca. 1 timme, några uppletanden, lydnad och slalom. Skönt att rensa tankarna sådär mitt på dagen, och bra för Stina med en liten funderare...

Tränade sedan lite fotgående mer Rasmus, vilken underbar attityd han har fått! Verkligen roligt att träna med honom. Fotpositonen är lite velig, men i det stora hela har vi kommit en bra bit på vägen.

Tog lite kort vid uppletandet!

Satte mig på huk och skickade henne för att få en bild som fångar hennes attityd till uppletandet! :)


Väl inzommad och mycket dålig bild, men när hon letar... :P

 
Matte jag hittade min brandslang!


Stinas älskade, älskade brandslang!


Nu ska jag äta lunch, har kokat makaroner och ska äta tonfisk till. Gott! :)

Hare gött!
/Josefine, Rasmus & Stina :)

P.S Ni vet min polare Bambi? Tydligen var han på besök här en morgon och pappa tog kort genom fönstret på honom. Fast jag vet att det bara är att gå ut till honom, det är synd att jag aldrig har kamera när jag träffar på honom... 
Här har ni en liten bild, även fast den blev väldigt suddig...


Nationelltprov...

... avklarat! Nu på morgonen hade vi Svenska läsförståelse. Det gick väl sådär, men jag tyckte att vi hade alldeles för lite tid på oss, jag fick stressa och slarva mig igenom de sista 4 sidorna, usch! :S

Men, men det går nog bra iallafall får vi hoppas!


/Josefine


Gymnasieval

Nu har jag jag bekräftat mitt gymnasieval... och det känns bra!

Det ser ut så här:

1. Hundsportgymnasiumet, Forshaga
2. Jensens samhällslinje, Västerås


Jag är så gott som hundra på att jag kommer komma in på hundsportsgymnasiumet. Hur häftigt kommer inte det bli? Flytta hemifrån redan i höst... :)

___________
Idag på eftermiddagen har jag och vovvsingarna vart ute och gått spåret. Förra vintern var jag så låst mörka eftermiddagar när jag inte vågade gå i skogen... Nu tycker jag faktiskt att det är väldigt skönt att gå där, trotts mörkret och att man är helt ensam. Att det är så tyst hjälper en att tänka...

Nu är det musik som det ska pluggas, sedan lite Historia... Jaja, jag överlever nog.

Ha en mysig kväll är du snäll!
/ Josefine

Agility - Ridhusträning

Är nyss hemkommen från ridhuset ute i Jölmesta efter en mycket lyckad agilityträning!!

Körde först med Rasmus, en småkrånglig kombination/bana, men väldigt roligt! Blev en nolla, körde den sedan igen och det blev en nolla igen :). Fast idag hade han sin träningsfart, när det är ridhusträning brukar han gärna ha tävlingsfarten eftersom att det är så många hundar som skäller osv. men idag var han väldigt lugn när vi körde...
Körde sedan en annan kombination med honom då drog han på lite med farten, blev en miss vid en tunnelingång, annars gick det bra! De detaljer som jag tänkte träna på under kvällen inför tävlingen i Karlstad på Lördag var att tryggt och sansat sitta kvar i starten och att arbeta slalom och dess ingång självständigt och rätt. Kul nog fungerade detta väldigt bra idag! :)

Med Stina gick det också väldigt bra, hon bara fortsätter att förvåna mig vid varje träning... Gud vad nöjd jag är!! Hon körde allt självständigt och bra, hon fick köra gungan själv idag med och det gick finfint. Dock så krångla slalom lite grann, men det känns mer som en trotts grej... Idag hade hon ett väldigt problem med att ta sista porten... Den är väl bara onödigt, eller!?

Aja, nu måste jag ta en dusch, sen väntar sängen!

Nattinatti!
/Josefine, Rasmus och Stina :)

Vem är hon?

Vem är då jag?Själv skulle jag beskriva mig som en glad tjej med stora livsambitioner. Jag ägnar i princip all min fritid åt hundar och hundträning. Själv har jag två hundar, Engelska springer spanieln Rasmus på 5 år och Border collien Stina på 18månader. Håller främst på med Agility. Men några pass i veckan med Lydnad, Vallning och Sök hinner jag också med!
Jag sitter som agilitysektoransvarig på Skultuna Brukshundklubb och håller kurser i agility för alla åldrar. Förra året arrangerade jag med några kompisars hjälp en ungdomsläger på en vecka. En oförglömlig vecka, helt underbar!

Dels p.g.a. att min pappa står och trampar här in till och vill ''lira elgitarr'' och dels för att ni kommer få lista ut mer om vem jag är om ni följer min blogg får det här räcka. Min förra blogg: http://www.blogtown.se/blog.php?id=Toktassarna , kan oxå vara en hjälp på traven om det önskas.

Jag lever efter ett ordspråk: Den som går i andras fotspår kommer aldrig först.
Just därför är jag den jag är, jag är Josefine Westling, en tjej bland miljarder andra, men jag kommer aldrig någonsin bli precis som någon av dem!


/Josefine

Morgondagen...


...trots att vi somna ganska sent igår kväll efter xbox och filmtittande gick vi upp redan vi 8.15 imorse för att jag skulle vara hemma igen i skapligt tid. Jag kom väl hem för en kvart sedan eller något sådant.


Jag var typ sämst på det där med spelandet, ibörjan kunde jag inte gå någon annan stans än in i väggen ''/. Men sedan började jag lära mig lite grann, madde sa faktiskt att jag var duktigt :). Fast jag insåg ändå att jag antagligen aldrig kommer bli någon nörd i sånna här sammanhang...



Imorse när vi tittade ut genom fönstret skutta ett rådjur förbi... Det var nästan lika gulligt som bambi! (Bambi bor i skogen precis vid mig, vi är faktiskt väldigt bra kompisar...)



Tågresan hem gick snabbt, tåget var faktiskt inte försenat :O. Det är något speciellt med att åka tåg, väldigt skönt faktiskt. Det är rättså bekvämt att Köping ligger så långt bort en ändå så nära, det tar typ 19min att åka dit, det är ju närmare än om någon skulle bo typ i andra delen av Västerås... Faktiskt! :P

xoxo josefine

(jag vet att det låter lite ''wanna be gossip girl'' med xoxo, men eftersom jag skriver så i typ alla sammanhang (även innan gossipgirl började gå på tv i höstas) så lär jag väl få göra det även här i bloggen!?

RSS 2.0