En kort karriär...!

Igår förmiddags frågade lisa h mig om jag vill följa med henne och madde till västerås hundkapplöpningsbana för att testa på och titta på hundkapplöpning, eftersom det lät väldigt kul så hängde jag med såklart!

Jag tog med mig lilla Stina, och hon fick testa på, kan säga att hennes karriär dock blev kort, hon sprang kanske totalt 20 m efter den såkallade ''haren'', men vad ska jag säga, hennes karriär var lysnade så länge den varade! ;)

Madde hade med sig Gizmo som faktiskt sprang en hel raksträcka, sedan stannades maskinen... Kul, Gizmo kanske har en karriär som kapplösningshund ;D?

Även kul att titta på andra vovvar som sprang! Vi han endast se ett litet lopp mellan två whippets, och det var väldigt häftigt :).

Skulle gärna vilja hitta på något med någon ikväll!! Hör av dig!? :D

puss o kram
/josefine

Mattelektion

Sitter i skolan och jobbar stenhårt på min mattelektion med min söta mattenörd agnes.... eller sanningen är nog att vi inte jobbar ett dugg. Men vi är lika glada ändå! ;)

Btw om någon orkar bry sig så har jag och Stina en liten lista med saker som vi ska lägga träna på en massa under slutet av maj månad:

* Lydnadsklass 2 moment, bl.a. privatlektion med Anna Simonsson på Tisdag för att komma igång på allvar!

* Utåtsändande + framåtsändande på agilityplan, om det ska bli något bra måste jag kunna lämna henne mycket mer.

* Slalomingångar rakt framifrån, jag har glömt att träna den allra lättaste slalomingången?... Svängar in till slalom klarar hon galant, varenda sväng, men om hon blir skickad rakt framifrån ser hon till och från ut som ett frågetecken :P.

* Klickerträning, Stina har långt kvar innan hon är en hund som kan tränas med klickern fullt ut, men jag tycker att det vore kul att kunna nyttja den så mycket som möjligt. Därför ska jag även använda mycket ett tag nu :D!

Snart är det lång helg, härligt!
Vi ses!
Puss o kram
/josefine

Tävlingshelg med Klass 2 debut och Stinas första pinne!

Hejsan :)!

Har vart en helg med två tidiga mornar, att gå upp kl. 5 på morgonen är inte riktigt min grej... men är man hundnörd så är man ;)!


Lördag 16 Maj, Agilitytävling Köpings HU:

Stina:
Hoppklass 1: Slalomkrångel, lite rivningar och en matte som hade glömt bort hur man kör agility, gick inte så bra alltså.

Agilityklass 1: Stina gick fantastiskt bra och nollat till femte sista hindret som var slalom, där tryckte jag bort henne från rätt ingång, stina som redan blivit dömd en vägran räddade situationen själv iaf ;), sen så rev hon sista hindret också, hon är väldigt signalkänslig, och jag borde lärt mig att inte flaxa omkring precis när hon hoppar vid det här laget :P

Rasmus:
Agilityklass 2: Agilityspanieln Rasmus förvandlades till en gammalgubbe spaniel och hann bl.a. med att hälsa på hinderfixaren, men på resultatet stod det däremot inte mer än 5 fel...

Hoppklass 2: En väldigt rolig bana! Rasmus var lite mer taggad nu, men vi fick dessvärre än vägran på slalom. Men trots det blev det en 6:e plats och hann vann bl.a. ett nithalsband, hehe, han passar så bra i det!

= Jag var nöjd! Främst med Stinas agilitylopp och med mitt och Rasmus hopplopp, tycker att det var en godkänd klass 2 debut :)!


Söndag 17 Maj, Agilitytävling Bro-håbo BK:

Tävlade bara med Stina idag eftersom det bara var klass 1...

Hoppklass 1 A: Några stora svängar, ett halvdant framåtsändade men ändå en nolla, tredje placering endast ½ sekund från vinst! Och vi skulle kunnat tjäna ihop den halva sekunden lätt som en plätt om matte handlade ordentligt (haha, undrar om det någonsin kommer ske!?) 

Men jag är i vilket fall superduper glad, jag har tävlat agility med vovven i 2 veckor och hon har redan tagit pinne, underbara hund!!!!!

Hoppklass 1B: Eftersom jag inte gjorde som jag planerat i början, blev det såklart helt galet där. Men slutet blev faktiskt ruskigt bra, hon höll en perfekt linje, och det blev ett jättebra framåtsändade i mitten av banan på ett ställe ;). På resultatet stod det 15 fel.

Agilityklass 1: Stackars Stina och jag var helt slut vid det här laget, vi hade befunnit oss på Bro-håbo BK i sådär drygt 8 timmar och var ganska så urladdade. Trots det så gick det helt okej, speciellt hennes gunga var om något galant, precis som jag vill ha den :)! Vi fick dock en vägran i början av banan...

=Jag är nöjd även efter denna dag! :D

Lite bilder från dagen på Bro-håbo BK:



Prisutdelning efter Hoppklass 1A :)




Nisse :)


Hoppas att ni andra oxå har haft en bra helg, själv är jag helt slut... tror att jag kommer somna tidigt ikväll!

Puss o kram
/josefine

Jenny Damm kurs!

Nu måndag o tisdag har jag och Stina vart på Finnbo gård utanför Virsbo och gått den mest givande kurs jag gått i hela mitt liv, kurs för självaste Jenny Damm.

Vi har lärt oss en massa om hennes system, som jag bestämt mig för att gå över till. Dels för att det ska bli så skönt att ha ett system och därmed förhoppningsvis sluta flaxa runt med jämna mellanrum... :P. Visst har jag hört, funderat och testat på ''massor'' av logiska system, vilket jag även tycker att Jennys system är, så skiljer sig Jennys system eftersom att det är så häftigt att utföra, tänka sig, agility kan bli ännu roligare!
Jennys system innehåller mycket fotarbete, som jag tidigare knappt tänkt på, även mycket axelvridningar och främst förberedelser så att hundarna hela tiden har en liten aning (veta) om vad som ska komma efter. Kortfattat så kan fötterna (kroppens position) visa vad som kommer efter, axeln och armen kan vara en framsignal som även med hjälp av kroppensposition är med och visar vad som händer efter...

Blicken och attityden är även viktigt, och rösten är också med. Rösten och attityden har på sätt och vis ett samband.

Svårt att förklara men mycket intressant!

Jenny är dessutom en kanoninstruktör enligt min åsikt, och hon har upptäckt saker som jag gör helt galet som ingen annan instruktör tidigare nämnt. Ett t.ex. är att jag står stilla i alla mina byten, hur galet är inte de!? Och dessutom så slösar jag gärna några extra steg åt att springa in åt sidan när jag egentligen borde ha fokus framåt, då förlorar jag några steg vilket kommer synas på tiden...

Dessutom har jag lärt mig en hel del om att jobba med hundens linje osv. med lite nytänk.

Ska träna mycket långhopp (visat sig att Stina knappt kan de, hehe...) och självständighet med Stina, och personligen har jag en himla massa saker att tänka på när jag handlar... ;)

Jag är om något väldigt nöjd med kursen!

I tisdagskväll han jag bara hem och äta innan det var dags för agilitymöte... Det planeras att starta upp agilityn i västmanlands distriktet igen, den har tydligen vart väldigt vilande några år... Men allt har ju fungerat då varje klubb jobbat själva istället, men nu behövs det en ''agilitygrupp'' i distriktet igen, och det verkade som att det kommer dras igång en sådan på mötet. Hoppas på att det fungerar med det!

Nu vill mina doggar ut på promenad... ska sedan ner på stan till min praoplats på kafét Kalle på spången, får servera, diska m.m. ganska kul faktiskt :)! Om inte annat är det underbart att få äta god mat på stan varje dag... :D Får se om jag äter med jessica idag igen, hon har sin prao på café brogården, men vi har lunch samtidigt :).

Ha det bra, vi hörs!
/josefine


Lydnadstävling!

Hejsan!

Skulle egentligen vandrat med pappa denna helg, men eftersom han blev sjuk så blev det inställt. Och eftersom jag har en så snäll klubb så fick jag efteranmäla mig till lydnadstävlingen som anordnades av skultuna bk idag :).

Och trots ett nollat ställande (som är värt 30 poäng) så lyckades vi skrapa ihop 168 poäng och ytterligare ett första pris! Underbart :D:D:D!

Såhär såg protokollet ut:

Platsliggande, betyg: 10
Tandvisning, betyg: 10
Linförighet, betyg: 10
Läggande, betyg: 10
Inkallande, betyg: 10
Ställande, betyg: 0 Domarens kommentar: Lägger sig (Min kommentar: Så kan de gå...)
Apportering, betyg: 10
Hopp över hinder, betyg: 9 Domarens kommentar: Stöter på föraren
Helhetsintryck: 10 Domarens kommentar: Mycket sammarbetsvillig hund

Jag är så glad över betygen, en 10:a på linförigheten är minst sagt ruskigt bra. Är såååå nöjd med de betyget :D! Övriga tior tänker jag inte heller klaga på ;D.


Älskade Stina<3<3<3<3

Kan dessutom tillägga att det inte var samma domare som förra tävlingen, alltså har vi lyckats få fina poäng av två domare :)!

Såhär sa domaren när jag och Stina skulle gå av plan efter att vi kört: '' Vilken ovanligt trevlig hund, hon gör verkligen allt för dig.''
Blev såklart glad av dem orden och Stina är verkligen en hund som ger allt, vilket jag älskar så mkt!

Bra start på denna dag :D!

Ska snart och titta på mormor & morfars nya lägenhet...

Vi hörs!
puss o kram
/josefine

Bilder...

Hittade lite bilder från helgens tävling som är fotade av: http://se.fotoalbum.eu/annelia
Hon hade fotat en massa fina bilder från helgen :)!

Var främst bilder på Rasmus dock... men här kommer ett urval av bilder som jag hittade på mina vovvar på plan ;)!
















Syns kanske inte på bilderna men i fredags förra veckan så rakade jag bort en massa päls på raamus, främst på ryggen och magen. Var med Emma ett tag idag och hon tyckte att hans rakning liknade en kebabrulle, alltid så snälla kommentarer från Emma ;). Haha, fast jag måste hålla med om att den kanske inte är sådär jätte proffsig... :P

Jag och Stina har tränat totalt 2 pass lydnad på en månad, hårdträning eller vadå!? Måste skärpa mig med det nu och ska ut och köra ett ordentligt pass lydnad alldeles strax, vill inte att hon ska börja slarva med detaljer...

Ha det bra älskade bloggläsare!
puss o kram
/josefine

:D

Tävlingsmässigt har det var en lyckad helg, skulle man kunna säga ;).

Rasmus:
Lördag:
Agility A - DQ. Ett bra lopp men han missade slalomingången... jag gav upp och han tog fel tunnelingång lite senare i banan.
Agility B- noll fel och pinne + uppflytt till Agilityklass 2 :D!

Söndag:
Hopp A- noll fel och pinne + uppflytt till Hoppklass 2 :D!
Hopp B- ännu en nolla ;), startade som föråkare så fick inte höra någon tid dock...

= Klass 2, here we come! Dessutom noll fel i 3 lopp av 4 är inte så dåligt... :)

Stina:
Lördag:
Agility A- 5 fel. Vårat debutlopp och vovven går som en dröm! Slavarade med placering av henne i starten bara och då rev hon första hindret, förövrigt inga fler fel. Hon placerade sig på en nionde plats med en skaplig tid trots att jag höll kvar henne kanske 1-2 sekunder på alla kontaktfält :).
Agility B- DQ. Stina skulle säga: matte springer för långsamt!

Söndag:
Hopp A- 5 fel. Gaah, vilken jävla otursrivning som helt klart var mitt fel... Jag släppte henne helt för något ögonblick... Roligt dock att hon hade en nästan ruskigt bra tid. Vi placerade oss på nionde plats, vilket innebar att hon var bästa vovven med 5 fel.
Hopp B- 15 fel. Jag ska helt enkelt inte skrika när hon hoppar, så enkelt är det :P. 2 rivningar och en miss av första porten i slalom, inte så konstigt då jag vid slalom redan gett upp och visade in henne riktigt kasst :P

= En helt klart godkänd debut, jag är iaf nöjd som tusan :)!

Det komiska är att jag i Hopp A missade banvandringen och trots det körde 2 st bra lopp :D!

Tävlingsplatsen låg väldigt fint och Stina som älskar att bada tyckte att det var underbart med en strand alldeles intill. Var ner och badade Stina och Nisse med Mi, Elin + Elins kompis i Lördags, jag gick ut i vattnet till mina knän. Om jag skulle haft badkläder skulle jag badat mig för de var inte så kallt som man skulle kunna tro ;).

Pappa smygfotade en bit ifrån... haha, jag märkte ingenting :P




Lite annat:





Vi hörs!
puss o kram
/josefine

RSS 2.0